Theesoorten

Hieronder  kan je alles lezen over de diverse theesoorten die er worden verkocht bij Ida’s Thee & Koffie.

Vanaf 19 april 2018 kan je bij ons terecht voor ca. 140 soorten thee, waaronder eerste kwaliteit Rooibos en Honeybush thee in vele smaken.

Fruitmengsels

Fruitthee … de essentie van alle vruchten!
Begin jaren 80 kwamen kleurrijke mengsels tevoorschijn.
Fruitstukjes in de theewinkels. Zonder thee en bitterstoffen overwonnen de gezonde, goedkope en heerlijke drankjes al snel een nieuwe klantenkring.  Zo ontstonden veelzijdige creaties. Een echte familiethee die kinderen, volwassenen en senioren samen bracht. Maar de erkenning ontstond ook uit de veelzijdigheid van de vruchtenthee.
Het kan worden verdund met mineraalwater of mousserende wijn, waardoor het koud ook een traktatie is.
De hoekstenen van een fruitmix zijn mildzoete appelstukjes, scherp fruitige rozenbottelschillen en friszure hibiscusbloesems.
Er is ook een bijna onbeperkte selectie van fruitvariaties. Of het nu gaat om vlokken, bloemen of stukken, bijna alle soorten groenten, fruit, specerijen of kruiden worden nu aan de thee toegevoegd. En los van het aroma, zijn het de fruitmengsels die de smaak en het uiterlijk van de thee bepalen.

Kruidenmengsels

Kruiden … genieten zonder grenzen.
Er is bijna geen drank die zoveel verschillende smaken biedt als een kruidendrank. Gekruid, bloemig, zoet, zuur, scherp, zelfs pittig … geen smaakbeleving ontbreekt. Meestal zonder cafeïne, tannines en zuren. Er is geen limiet aan het genot van deze dranken. Elke plant imponeert in smaak en mondgevoel. Bijvoorbeeld, de NANA-munt verschilt van de pepermunt in zijn typische “groene munt” -noot en laat dus een geheel andere indruk achter in een mengsel.
Verse grondstoffen van originele oorsprong, die in Duitsland voorzichtig worden geteelt.
Alleen op deze manier kan er gegarandeerd worden dat de gebruikte ingrediënten uniek zijn in versheid en authenticiteit. Kwaliteit en versheid worden regelmatig gecontroleerd. Kwaliteit speelt een grote rol in de smaakvolle kruidentuin.  

Groene Thee

Zuivere groene thee kent een opgeruimde, heerlijke smaak waar je volop van kan genieten. In combinatie met vruchten en of kruiden prikkelt de geur je smaakpapillen en vormt het een gezonde traktatie. Groene thee bevat anti-oxidanten en kan het immuunsysteem ondersteunen. Ook bevat groene thee polyfenolen die kunnen helpen om de groei van bepaalde soorten kanker af te remmen. Groene thee kalmeert de maag en de spijsvertering, reguleert de bloedsuiker en verlaagt het cholesterol.

De beste basis voor de verfijning van gearomatiseerde groene theeën is de Chinese groene Sencha. Waarom? Vanwege zijn populaire, milde, fijne en typische groene thee karakter. De aroma’s worden optimaal geabsorbeerd en vormen een uitgebalanceerde blend met de basis. Zelfs na het verfijnen met onderscheidende aroma’s, is de smaak van groene thee altijd in balans. Voor de extravagante, speciale smaken zoals China Gunpowder, maar ook de mildere smaken zoals Oolong, Pi Lo Chun, Chun Mee.

Rooibos & Honeybush Thee

… de boodschap uit Afrika.

Ida’s Thee & Koffie verkoopt alleen Rooibos thee van hoge kwaliteit.

Het voordeel van Rooibos en Honeybush thee is, dat er geen cafeïne en looizuur in zit. Dit maakt de bereiding heel eenvoudig. Te veel thee gebruiken of te lang trekken van de thee heeft geen groot effect. De smaak blijft erg goed.
De beste smaak krijg je als je de thee 5 minuten laat trekken.

De Rooibos wordt herhaaldelijk gezeefd, om altijd dezelfde hoge kwaliteit te garanderen. De naalden zijn lang en gelijkmatig. Dit maakt deze thee tot een eerste kwaliteit. Een duidelijk onderscheidt met de lagere kwaliteiten rooibos thee.Rooibos thee kan uitstekend worden verrijkt en verbeterd met bijvoorbeeld bladeren- of zonnebloembloesems. Kom kiezen uit de vele smaken!

Witte Thee

Witte thee wordt met name gewaardeerd om haar subtiliteit, complexiteit, natuurlijke zoetheid en exclusiviteit. Witte thee is nog gezonder dan groene thee.

De thee wordt geplukt voordat de knoppen openen. Er zitten dan witte haartjes op. Vandaar de naam witte thee. De knoppen zijn nog niet volgroeid en kunnen maar 2 dagen per jaar worden geplukt. Ze worden daarna heel snel verwerkt. Deze thee is dus redelijk uniek. Witte thee heeft een hele zachte smaak en is ideaal voor de beginnende theedrinker. 

Theekenners waarderen de witte thee vanwege haar ongeëvenaarde subtiliteit, complexiteit, natuurlijke zoetheid en exclusiviteit. Het is de minst bewerkte thee (gestoomd en gedroogd) en bevat daarom maar weinig caffeïne. Witte thee bevat een extreme hoge concentratie anti-oxidanten die de groei van bepaalde soorten kanker wellicht kunnen remmen. Ook vermindert witte thee zachte lijnen en rimpels in het gezicht en is in het algemeen heel goed voor de huid en teint.

Zwarte Thee

Heerlijke zwarte thee is geliefd in het Westen.

Heerlijke zwarte thee is geliefd in het Westen. De volle en sterke smaak is goed te combineren met melk en suiker. Zwarte thee wordt ook veel gebruikt voor het maken van ijsthee. Vanwege de caffeïne is het een goede keus voor de ochtend.

Zwarte thee helpt het cholesterol te verlagen, kan uw bloedsuiker helpen te reguleren en stimuleert het hart en de bloedsomloop op een voorzichtige manier.

Ook draagt zwarte thee bij aan gezonde tanden, huid en botten.

Kortom: Zwarte thee bevat een groep polyfenolen die een antioxidantwerking hebben. Antioxidanten kunnen zorgen voor een afname van het risico op chronische ziektes en voor bevordering van de algehele gezondheid.